Trobada de dibuix i pintura entre palmeres

El próximo 28 de noviembre hay un encuentro de pintores y dibujantes en el Hort de San Plácido. Es muy importante tener en cuenta que para participar hay que inscribirse, indicando nombre y edad, en el Casal Jaume I o en la dirección de e-mail indicada en el siguiente escrito, que nos ha remitido la organización del evento:

ASSOCIACIÓ VOLEM Palmerar

XV aniversari de la declaració del «Palmerar d’Elx» Patrimoni de la Humanitat per la UNESCO

Activitat: TROBADA DE DIBUIX I PINTURA ENTRE PALMERES.

Lloc: Hort de Sant Plácido (Museu del Palmerar, carrer Porta de la Morera 12, Elx)

Data: dissabte 28 de novembre de 10 a 13 hores.

Inscripcions: enviant un correu electrònic a tallerpinturavp@gmail.com indicant el teu nom i edat.

Material: cada participant aporta el seu propi material: pintures, suport, llenç, bloc dibuix. Hi haurà coordinadors de grup per a principiants (a partir de 7 anys). Les obres s’exposaran al Casal Jaume I (carrer Sant Jordi, 2)

El 30 de Novembre del 2000 la UNESCO li va concedir la distinció de Patrimoni de la Humanitat al Palmerar d’Elx. Amb motiu del XV aniversari l’Associació VOLEM Palmerar va a organitzar un seguit d’activitats entre les que es troba la realització d’una «Trobada de dibuix i pintura entre palmeres».

La jornada es durà a terme el dissabte 28 de novembre de 10 a 13 hores a l’Hort de Sant Plácido, on està ubicat el Museu del Palmerar.

Convidem a participar a pintors i ciutadans en general que vulguin gaudir d’un matí a l’aire lliure observant i plasmant la llum i els colors d’aquest hort sobre els seus llenços. L’Hort de Sant Plácido manté l’aplicació de les tècniques de cultiu i cura de la palmera així com el reg tradicional. A més es pot contemplar els elements decoratius típics de les cases il·licitanes, el mobiliari realitzat amb el tronc de les palmeres i l’hort plantat amb diferents espècies autòctones com ara figueres, tarongers, llimoners, magraners o oliveres.

La singularitat del nostre Palmerar és el que el fa mereixedor d’aquesta distinció per part de la UNESCO. El palmerar d’Elx representa un notable exemple de transferència de característiques paisatgístiques d’un continent a un altre. Va ser portat a Europa durant l’ocupació islàmica i sobreviu en l’actualitat amb la mateixa estructura de plantació de les palmeres i del sistema de regadiu dels horts. Al seu valor com a bé agrícola se li suma avui el seu valor com a bé cultural, històric i turístic. També cal destacar el seu caràcter comunitari ja que ha estat cuidat, mantingut i volgut durant segles per les diferents generacions d’il·licitans i il·licitanes que han entès que el palmerar és part indissoluble de la nostra cultura.

 

This entry was posted in Eventos, Lugares de encuentro, Recomendaciones. Bookmark the permalink.