Cuaderno de Manolo Gimenez.

La Vall de Boí vista por Manolo Gimenez:

Ho he passat d’allò més bé, anant d’un poble a l’altre, a peu, pels camins medievals que encara es conserven i dibuixant les 8 esglésies romàniques (Patrimoni de la Humanitat per la UNESCO) que encara estan en peu. Parle de la Vall de Boí.

És una vall menudeta amb set poblets. Als segles XI i XII, els senyors feudals obtenien molts diners fent incursions de rapinya contra els moros. Un d’ells viatjà a Roma per entrevistar-se amb el Papa. Al passar per la Llombardia es va enamorar de les esglésies d’aquelles terres. Tant li agradaren que va fer construir unes, al mateix estil, al seu país del Pirineu.

Uns anys després les terres dels moros havien segut conquistades i ja no havia manera d’obtindre diners per canviar aquelles esglésies per altres dels estils que anaven eixint. Gràcies a això les esglesietes es van conservar i hui encara podem gaudir d’elles.

This entry was posted in Cuadernos. Bookmark the permalink.

4 Responses to Cuaderno de Manolo Gimenez.

  1. Exmaestro Zen says:

    Muy bien, Manolo. Nada como la elegancia del blanco y negro en los dibujos. Y el valenciano. Ahora, es posible que sólo te devuelvan 25 euros de los 50 que diste. Ya sabes, el lote mínimo de dibujos es de una docena. ¡Ánimo!

  2. pepe ros says:

    Les esglèsies romàniques de la Vall de Boí, son un conjunto de nueve iglesias románicas, declaradas Patrimonio de la Humanidad por la Unesco y situadas en el Valle de Bohí, en la comarca catalana de la Alta Ribagorza (provincia de Lérida, España).
    Te falta una Manolo

  3. Susi says:

    Manolo, maravellós!
    una, vuit, nou…dotze…

  4. José Vicente says:

    Bien Manolo, que buenos dibujos, te lo habrás pasado fenomenal ….!!!!

Comments are closed.